Csirkeaprólék leves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 500 g csirkeaprólék (far-hát, szárny, láb, szív, zúza, máj)
  • 5 sárgarépa
  • 2 petrezselyem gyökér
  • 2 marék zöldborsó
  • 1 csokor újhagyma
  • kevés só
  • bors
  • 1 dl bor
  • 1 lestyán levél
  • 2 marék levestészta

Elkészítése:

A sárgarépát és petrezselyem gyökeret megtisztítom, karikákra vágom. Kevés zsiradékon párolom, megsózom, és hozzáadom a feldarabolt aprólékot a belsőséggel együtt.

Addig párolom, míg fehéredni kezdenek a húsok. Felöntöm a száraz fehérborral, friss borsot őrlök rá, és fedő alatt, időnként megkeverve 10 percig párolom. Ezután annyi vizet töltök rá, hogy bőven ellepje.

Forrásig fedő alatt főzöm. Belekerül a finomra vágott lestyán és a finomra vágott újhagyma úgy, hogy a zöldjéből is kerüljön hozzá. Hozzáadom a zöldborsót is, majd mikor már a húsok is megpuhultak, a levestésztát is.

Újra felforralom, és elkészült a leves.