Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirke lábas gulyásleves recept

Csirke lábas gulyásleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg csirke láb
    • 50 dkg burgonya
    • 3 ek olaj
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 1 kávéskanál fűszerpaprika
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg liszt
    • 15 dkg sárgarépa
    • 15 dkg fehérrépa
    • 10 dkg zeller
    • só, őrölt kömény, őrölt bors, gulyáskrém ízlés szerint

    Elkészítése:

    Az apróra vágott hagymát megdinsztelem az olajon, ráteszem a préselt fokhagymát és a fűszerpaprikát és jól elkeverem, majd hozzáadom a csirke lábakat amikről levágtam a körmöket és annyi vízzel öntöm fel, hogy ellepje.

    Hozzáadom a sót, köményt, borsot, gulyáskrémet ízlés szerint.

    Mikor félig megfőtt, akkor teszem bele a kockázott burgonyát, sárga és fehérrépát, zellert. Kb még 1,5 l vizet öntök rá.

    Mikor már minden megfőtt beleszaggatom a nokedlit. A tojást kissé felverem és hozzáadom a lisztet, hogy nokedli állagú tésztát kapjak. Késsel vagy kanállal a levesbe szaggatom, majd készre főzöm.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá