Csirke lábas gulyásleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirke láb
  • 50 dkg burgonya
  • 3 ek olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál fűszerpaprika
  • 1 tojás
  • 10 dkg liszt
  • 15 dkg sárgarépa
  • 15 dkg fehérrépa
  • 10 dkg zeller
  • só, őrölt kömény, őrölt bors, gulyáskrém ízlés szerint

Elkészítése:

Az apróra vágott hagymát megdinsztelem az olajon, ráteszem a préselt fokhagymát és a fűszerpaprikát és jól elkeverem, majd hozzáadom a csirke lábakat amikről levágtam a körmöket és annyi vízzel öntöm fel, hogy ellepje.

Hozzáadom a sót, köményt, borsot, gulyáskrémet ízlés szerint.

Mikor félig megfőtt, akkor teszem bele a kockázott burgonyát, sárga és fehérrépát, zellert. Kb még 1,5 l vizet öntök rá.

Mikor már minden megfőtt beleszaggatom a nokedlit. A tojást kissé felverem és hozzáadom a lisztet, hogy nokedli állagú tésztát kapjak. Késsel vagy kanállal a levesbe szaggatom, majd készre főzöm.