Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csípős-savanyú leves kacsahússal recept

Csípős-savanyú leves kacsahússal
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 2 db kacsacomb
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 5 dl csirke alaplé
    • 20 dkg shiitake gomba (konzerv)
    • 1/4 lila káposzta
    • 2 db sárgarépa
    • 1 db babcsíra (kis konzerv)
    • 2-3 ek vörösbor ecet
    • 3 ek sötét szójaszósz
    • 2 ek csiliszósz (piri-piri)
    • 2-4 cm friss gyömbér
    • 1 ek keményítő
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • fehérbors

    Elkészítése:

    A kacsacombról lefejtem a bőrt a hájjal együtt, felkockázom és kisütöm, abban az edényben, amiben a leves is készül majd.

    A húst kicsontozom és vékony csíkokra vágom.

    A gombáról leöntöm a levet és a lila káposztával együtt felszeletelem, a sárgarépát vékony csíkokra (gyufára) vágom.

    A fazékból kiszedem a kisült kacsatöpörtyűt és a zsírból 2 evőkanálnyit hevítek, megfuttatom rajta a lereszelt gyömbért és a zúzott fokhagymát.

    Hozzáadom a húst és fehéredésid pirítom, majd megsózom, borsozom, felöntöm alaplével és a hús puhulásáig főzöm.

    Hozzáadom a káposztát, sárgarépát és roppanósra főzőm, 3-5 perc alatt.

    Felöntöm 1 l vízzel, belekeverem az ecetet, szójaszószt, csiliszószt, és felforralom.

    Ezután beleöntöm a kevés vízben elkevert keményítőt.

    A tojást egy tálban elkeverem és a forrásban lévő levesbe csurgatom, miközben a levest keverem, hogy hosszú szálakban főljön meg a tojás.

    Végül belekeverem a babcsírát és forrón tálalom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá