Csípős-savanyú leves kacsahússal

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 2 db kacsacomb
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 5 dl csirke alaplé
  • 20 dkg shiitake gomba (konzerv)
  • 1/4 lila káposzta
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db babcsíra (kis konzerv)
  • 2-3 ek vörösbor ecet
  • 3 ek sötét szójaszósz
  • 2 ek csiliszósz (piri-piri)
  • 2-4 cm friss gyömbér
  • 1 ek keményítő
  • 1 db tojás
  • fehérbors

Elkészítése:

A kacsacombról lefejtem a bőrt a hájjal együtt, felkockázom és kisütöm, abban az edényben, amiben a leves is készül majd.

A húst kicsontozom és vékony csíkokra vágom.

A gombáról leöntöm a levet és a lila káposztával együtt felszeletelem, a sárgarépát vékony csíkokra (gyufára) vágom.

A fazékból kiszedem a kisült kacsatöpörtyűt és a zsírból 2 evőkanálnyit hevítek, megfuttatom rajta a lereszelt gyömbért és a zúzott fokhagymát.

Hozzáadom a húst és fehéredésid pirítom, majd megsózom, borsozom, felöntöm alaplével és a hús puhulásáig főzöm.

Hozzáadom a káposztát, sárgarépát és roppanósra főzőm, 3-5 perc alatt.

Felöntöm 1 l vízzel, belekeverem az ecetet, szójaszószt, csiliszószt, és felforralom.

Ezután beleöntöm a kevés vízben elkevert keményítőt.

A tojást egy tálban elkeverem és a forrásban lévő levesbe csurgatom, miközben a levest keverem, hogy hosszú szálakban főljön meg a tojás.

Végül belekeverem a babcsírát és forrón tálalom.