Csicseriborsó leves húsgombóccal recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Húsgombóchoz:
- 50 dkg darált sertéscomb
- 2 gerezd fokhagyma
- 1/2 citrom leve
- 1 mk őrölt gyömbér
- 1 mk kurkuma
- 1 mk só
- 1 mk őrölt koriander
- őrölt színes bors (ízlés szerint)
- 1 ek apróra vágott petrezselyemzöld
Leveshez:
- 1 ek olívaolaj
- 5 dkg vaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 ek sűrített paradicsom
- 1 paprika
- 1-2 szál zellerzöld
- 5-6 szál petrezselyemzöld
- 1 szál lestyán
- 1-2 szárított chilipaprika apróra vágva
- 1 mk őrölt koriander
- 1 mk kurkuma
- 1 tk pirospaprika
- 2 tk ételízesítő
- só (ízlés szerint)
- őrölt bors (ízlés szerint)
- 1/2 citrom leve
- 1 konzerv csicseriborsó
- 1 l víz
Elkészítése:
A darált húst tegyük bele egy tálba, majd facsarjuk rá a citromlevet, adjuk hozzá a fűszereket, a zúzott fokhagymát, és az apróra vágott petrezselyemzöldet majd gyúrjuk össze a masszát.
Ezután nedves kézzel formázzunk diónyi gombócokat, majd tegyük félre felhasználásig.
Az olívaolajat és a vajat hevítsük fel, adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és a vékonyra szeletelt paprikát, majd pároljuk pár perc alatt üvegesre.
Ezután adjuk hozzá a sűrített paradicsomot, szórjuk meg a fűszerekkel, majd keverjük alaposan össze és öntsük fel a vízzel.
Ezután tegyük bele az előzőleg cérnával összekötött zöldfűszereket, sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá az ételízesítőt, és főzzük kb 30 percig (érdemes a zöldfűszereket összekötni, mert akkor egyben kitudjuk majd venni a levesből).
Vegyük le a tűzről, szedjük ki a zöldfűszereket, botmixerrel pépesítsük, majd tegyük bele az előzőleg elkészített húsgombócokat és szép lassan addig főzzük, még megfőnek.
Ezután adjuk hozzá a lecsepegtetett csicseriborsót, facsarjuk hozzá a citromlevet, ha szükséges még ízesítsünk utána, majd főzzük még pár percig (csakis pár percig főzzük, nehogy a csicseriborsó szétfőjön).
Tálalás előtt szedjük a levest tányérba, majd ízlés szerint szórjuk meg apróra vágott petrezselyemzölddel és úgy kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »