Burgonyás tarhonya leves recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 10 dkg húsos szalonna
- 15 dkg tarhonya
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 3 közepes burgonya
- 1-1 szál fehér- és sárgarépa
- 1 cikk zeller (vagy 1 szál zeller zöld)
- 1 tk őrölt pirospaprika
- kevés őrölt bors
- csípős darált paprika (opcionális)
Elkészítése:
A szalonnát zsírjára sütjük, majd kiszedjük egy szűrőkanállal és félretesszük.
A visszamaradt zsírban félig megpirítjuk a tarhonyát, ekkor adjuk hozzá az apróra vágott hagymát (én reszelem), és együtt készre pirítjuk. Megszórjuk őrölt paprikával és gyorsan felöntjük vízzel, hogy ne égjen meg a paprika.
Beletesszük a karikára (tetszőlegesre) vágott zöldségeket és a felkockázott burgonyát, majd sózzuk, borsozzuk, és visszatesszük a szalonnapörcöt is. Együtt készre főzzük.
Nyáron tehetünk bele zöldpaprikát és paradicsomot is, sőt aki csípősen szereti, keverhet hozzá darált erős paprikát.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.