Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Burgonyás tarhonya leves recept

Burgonyás tarhonya leves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 10 dkg húsos szalonna
    • 15 dkg tarhonya
    • 1 közepes fej vöröshagyma
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 3 közepes burgonya
    • 1-1 szál fehér- és sárgarépa
    • 1 cikk zeller (vagy 1 szál zeller zöld)
    • 1 tk őrölt pirospaprika
    • kevés őrölt bors
    • csípős darált paprika (opcionális)

    Elkészítése:

    A szalonnát zsírjára sütjük, majd kiszedjük egy szűrőkanállal és félretesszük.

    A visszamaradt zsírban félig megpirítjuk a tarhonyát, ekkor adjuk hozzá az apróra vágott hagymát (én reszelem), és együtt készre pirítjuk. Megszórjuk őrölt paprikával és gyorsan felöntjük vízzel, hogy ne égjen meg a paprika.

    Beletesszük a karikára (tetszőlegesre) vágott zöldségeket és a felkockázott burgonyát, majd sózzuk, borsozzuk, és visszatesszük a szalonnapörcöt is. Együtt készre főzzük.

    Nyáron tehetünk bele zöldpaprikát és paradicsomot is, sőt aki csípősen szereti, keverhet hozzá darált erős paprikát.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá