Burgonyás tarhonya leves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 10 dkg húsos szalonna
  • 15 dkg tarhonya
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 közepes burgonya
  • 1-1 szál fehér- és sárgarépa
  • 1 cikk zeller (vagy 1 szál zeller zöld)
  • 1 tk őrölt pirospaprika
  • kevés őrölt bors
  • csípős darált paprika (opcionális)

Elkészítése:

A szalonnát zsírjára sütjük, majd kiszedjük egy szűrőkanállal és félretesszük.

A visszamaradt zsírban félig megpirítjuk a tarhonyát, ekkor adjuk hozzá az apróra vágott hagymát (én reszelem), és együtt készre pirítjuk. Megszórjuk őrölt paprikával és gyorsan felöntjük vízzel, hogy ne égjen meg a paprika.

Beletesszük a karikára (tetszőlegesre) vágott zöldségeket és a felkockázott burgonyát, majd sózzuk, borsozzuk, és visszatesszük a szalonnapörcöt is. Együtt készre főzzük.

Nyáron tehetünk bele zöldpaprikát és paradicsomot is, sőt aki csípősen szereti, keverhet hozzá darált erős paprikát.