Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Burgonyagombóc leves recept

Burgonyagombóc leves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg burgonya
    • 20 dkg liszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 kis csokor petrezselyemzöld
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 szál sárgarépa
    • 1 szál fehérrépa
    • negyed karalábé
    • 2 evőkanál olaj
    • só ízlés szerint

    Elkészítése:

    A hámozott, darabolt burgonyát sós vízben megfőzzük, majd kiszedjük és egy tálban összetörjük. A levét félretesszük.

    A kihűlt burgonyához adjuk a lisztet, tojást, az apróra vágott petrezselymet és sózzuk. Összedolgozzuk, majd diónyi darabokat csípünk le belőle és kis gombócokat formázunk a masszából.

    A darabolt hagymát és karikára vágott zöldségeket kissé megpirítjuk az olajon, 1,5 liter vízzel felöntjük, hozzáöntjük a burgonya levét is, sót adunk hozzá.

    Mikor a zöldségek már puhák, akkor beletesszük a gombócokat és megvárjuk, amíg feljönnek a leves tetejére, ekkor még 2-3 percig főzzük.

    Tálaláskor aprított petrezselyemmel megszórjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá