Borscs recept

Hozzávalók:
- 400 g sertéslapocka
- 3-4 babérlevél
- kb 2 l víz
- 1 fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 3 közepes fej cékla
- kb 200 g fehér káposzta
- 2 közepes krumpli
- 3 répa
- 2 fehérrépa
- 1 ek olaj
- 2 ek sűrített paradicsom
- 1 tk cukor
- só ízlés szerint
Elkészítése:
A húst kisebb kockákra vágjuk, feltesszük főni egy nagyobb lábasban a babérlevéllel, hagymával, fokhagymával, sózzuk, borsozzuk és hagyjuk, hogy megfőjön, forrástól számított kb 25-30 perc alatt.
A zöldségeket megtisztítjuk és nagyon vékony csíkokra vágjuk. Egy kisebb lábasban a zöldségeket kevés olajon elkezdjük pirítani, hozzáadjuk a citromlevet, cukrot, majd pár perc után adunk hozzáadunk egy merőkanálnyit a húsléből, belekeverjük a paradicsompürét és fedő alatt kb 10 percig pároljuk.
A krumplit kisebb kockákra vágjuk és a kicsit előpárolt zöldségekkel együtt a húshoz adjuk, még 10-15 percig főzzük a levest, végül pedig tejföllel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »