Birsalma krémleves pirított dióval recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 3 közepes birsalma
- 2 dl (laktózmentes) tejszín
- 1/2 csomag vaníliás pudingpor
- 1 mokkáskanál fahéj
- 3-4 szem szegfűszeg
- fél citrom lereszelt héja
- édesítő vagy cukor ízlés szerint
- csipet só
- tetejére pár szem pirított dió
Elkészítése:
A birsalmát kockára vágjuk (nem kell megpucolni). 4 dl vízben feltesszük főni a fűszerekkel, az édesítővel vagy cukorral és a sóval együtt.
Közben a tejszínt elkeverjük a pudingporral és óvatosan beleöntjük a már megpuhult birsalmához. Kavargatjuk és amikor újra felfőtt, levesszük a tűzről és összeturmixoljuk.
Tálaláskor pirított dióval díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »