Birsalma krémleves pirított dióval recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 3 közepes birsalma
- 2 dl (laktózmentes) tejszín
- 1/2 csomag vaníliás pudingpor
- 1 mokkáskanál fahéj
- 3-4 szem szegfűszeg
- fél citrom lereszelt héja
- édesítő vagy cukor ízlés szerint
- csipet só
- tetejére pár szem pirított dió
Elkészítése:
A birsalmát kockára vágjuk (nem kell megpucolni). 4 dl vízben feltesszük főni a fűszerekkel, az édesítővel vagy cukorral és a sóval együtt.
Közben a tejszínt elkeverjük a pudingporral és óvatosan beleöntjük a már megpuhult birsalmához. Kavargatjuk és amikor újra felfőtt, levesszük a tűzről és összeturmixoljuk.
Tálaláskor pirított dióval díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »









