Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Birsalma krémleves pirított dióval recept

Birsalma krémleves pirított dióval
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 3 közepes birsalma
    • 2 dl (laktózmentes) tejszín
    • 1/2 csomag vaníliás pudingpor
    • 1 mokkáskanál fahéj
    • 3-4 szem szegfűszeg
    • fél citrom lereszelt héja
    • édesítő vagy cukor ízlés szerint
    • csipet só
    • tetejére pár szem pirított dió

    Elkészítése:

    A birsalmát kockára vágjuk (nem kell megpucolni). 4 dl vízben feltesszük főni a fűszerekkel, az édesítővel vagy cukorral és a sóval együtt.

    Közben a tejszínt elkeverjük a pudingporral és óvatosan beleöntjük a már megpuhult birsalmához. Kavargatjuk és amikor újra felfőtt, levesszük a tűzről és összeturmixoljuk.

    Tálaláskor pirított dióval díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá