Birsalma krémleves pirított dióval recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 3 közepes birsalma
- 2 dl (laktózmentes) tejszín
- 1/2 csomag vaníliás pudingpor
- 1 mokkáskanál fahéj
- 3-4 szem szegfűszeg
- fél citrom lereszelt héja
- édesítő vagy cukor ízlés szerint
- csipet só
- tetejére pár szem pirított dió
Elkészítése:
A birsalmát kockára vágjuk (nem kell megpucolni). 4 dl vízben feltesszük főni a fűszerekkel, az édesítővel vagy cukorral és a sóval együtt.
Közben a tejszínt elkeverjük a pudingporral és óvatosan beleöntjük a már megpuhult birsalmához. Kavargatjuk és amikor újra felfőtt, levesszük a tűzről és összeturmixoljuk.
Tálaláskor pirított dióval díszítjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.