Birsalma krémleves pirított dióval

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Birsalma krémleves pirított dióval

Hozzávalók:

  • 3 közepes birsalma
  • 2 dl (laktózmentes) tejszín
  • 1/2 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 mokkáskanál fahéj
  • 3-4 szem szegfűszeg
  • fél citrom lereszelt héja
  • édesítő vagy cukor ízlés szerint
  • csipet só
  • tetejére pár szem pirított dió

Elkészítése:

A birsalmát kockára vágjuk (nem kell megpucolni). 4 dl vízben feltesszük főni a fűszerekkel, az édesítővel vagy cukorral és a sóval együtt.

Közben a tejszínt elkeverjük a pudingporral és óvatosan beleöntjük a már megpuhult birsalmához. Kavargatjuk és amikor újra felfőtt, levesszük a tűzről és összeturmixoljuk.

Tálaláskor pirított dióval díszítjük.