Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Batáta krémleves fodroskel chipsszel recept

Batáta krémleves fodroskel chipsszel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:
    Leves:

    • 1 kis fej vöröshagyma
    • 50 dkg fehér húsú édesburgonya
    • 2 db fodroskel levél
    • 10 db pirított kesudió
    • 1,5 l zöldség alaplé
    • 1 ek kókuszzsír
    • 1 kk reszelt gyömbér
    • ízlés szerint só, római kömény, kurkuma, csombor
    • 1/2 lime leve

    Fodroskel chips:

    • 4 fodroskel levél
    • 2 ek olaj
    • pici só

    Elkészítése:

    A felmelegített kókuszzsíron megdinszteljük a kockázott hagymát, majd rátesszük a vastag levélnyéltől megtisztított és vékonyra szelt kelleveleket, kockára vágott édesburgonyát, majd fűszerezés után felöntjük az alaplével.

    Beletesszük a nagyobb darabokra vágott kesudiót, a lime levet és puhára főzzük kb 20 perc alatt.

    Botmixerrel pürésítjük, kellevél csipsszel és tejföllel tálaljuk.

    Kellevél csipsz: a astag levélnyélről levágjuk a vékonyabb részt, nagyobb darabokra tépkedjük, ráöntjük az olajat sózzuk és egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.

    Előmelegített sütőben, 150 fokon kb 9 percig szárítjuk, majd megforgatjuk és 6 perc után kivesszük a sütőből. Akkor jó, ha zörög. Nem baj ha kissé megbarnul, csak ne égjen meg!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá