Batáta krémleves fodroskel chipsszel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Leves:
- 1 kis fej vöröshagyma
- 50 dkg fehér húsú édesburgonya
- 2 db fodroskel levél
- 10 db pirított kesudió
- 1,5 l zöldség alaplé
- 1 ek kókuszzsír
- 1 kk reszelt gyömbér
- ízlés szerint só, római kömény, kurkuma, csombor
- 1/2 lime leve
Fodroskel chips:
- 4 fodroskel levél
- 2 ek olaj
- pici só
Elkészítése:
A felmelegített kókuszzsíron megdinszteljük a kockázott hagymát, majd rátesszük a vastag levélnyéltől megtisztított és vékonyra szelt kelleveleket, kockára vágott édesburgonyát, majd fűszerezés után felöntjük az alaplével.
Beletesszük a nagyobb darabokra vágott kesudiót, a lime levet és puhára főzzük kb 20 perc alatt.
Botmixerrel pürésítjük, kellevél csipsszel és tejföllel tálaljuk.
Kellevél csipsz: a astag levélnyélről levágjuk a vékonyabb részt, nagyobb darabokra tépkedjük, ráöntjük az olajat sózzuk és egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
Előmelegített sütőben, 150 fokon kb 9 percig szárítjuk, majd megforgatjuk és 6 perc után kivesszük a sütőből. Akkor jó, ha zörög. Nem baj ha kissé megbarnul, csak ne égjen meg!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »