Batáta krémleves fodroskel chipsszel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:
Leves:

  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 50 dkg fehér húsú édesburgonya
  • 2 db fodroskel levél
  • 10 db pirított kesudió
  • 1,5 l zöldség alaplé
  • 1 ek kókuszzsír
  • 1 kk reszelt gyömbér
  • ízlés szerint só, római kömény, kurkuma, csombor
  • 1/2 lime leve

Fodroskel chips:

  • 4 fodroskel levél
  • 2 ek olaj
  • pici só

Elkészítése:

A felmelegített kókuszzsíron megdinszteljük a kockázott hagymát, majd rátesszük a vastag levélnyéltől megtisztított és vékonyra szelt kelleveleket, kockára vágott édesburgonyát, majd fűszerezés után felöntjük az alaplével.

Beletesszük a nagyobb darabokra vágott kesudiót, a lime levet és puhára főzzük kb 20 perc alatt.

Botmixerrel pürésítjük, kellevél csipsszel és tejföllel tálaljuk.

Kellevél csipsz: a astag levélnyélről levágjuk a vékonyabb részt, nagyobb darabokra tépkedjük, ráöntjük az olajat sózzuk és egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.

Előmelegített sütőben, 150 fokon kb 9 percig szárítjuk, majd megforgatjuk és 6 perc után kivesszük a sütőből. Akkor jó, ha zörög. Nem baj ha kissé megbarnul, csak ne égjen meg!