Autentikus spanyol gazpacho recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 3 közepes piros paprika
- 3 nagy kígyóuborka
- 10-12 közepes paradicsom
- 1 nagy gerezd fokhagyma
- 5 dl víz
- 1,5 dl extraszűz olíva olaj
- kb 60 ml almaecet
- só ízlés szerint
Tálaláshoz:
- kruton
- esetleg apróra vágott uborka és paradicsom
Elkészítése:
Az uborkát és a fokhagymát meghámozzuk, majd a többi zöldséggel együtt felaprítjuk.
Az összes hozzávalót (az ecet kivételével) egy nagyobb edénybe tesszük vagy turmixba és teljesen simára keverjük az egészet. Ízlés szerint adunk hozzá almaecetet és sót, majd jól elkeverjük.
Pár órára hűtőbe tesszük, majd jól behűtve krutonnal és aprított zöldségekkel tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.