Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szétszórt spanyol madár recept

Szétszórt spanyol madár
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 700 g sertéscomb
    • 3 keményre főtt  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 szál kolbász
    • 3-4 savanyú uborka
    • 1-2 nagyobb fej vöröshagyma
    • mustár
    • pirospaprika
    • őrölt feketebors
    • 2 ek finomliszt
    • olaj
    • víz

    Elkészítése:

    A húst megmossuk, megtisztítjuk, felkockázzuk és egy tálba tesszük. Sót, borsot és mustárt adunk hozzá. Az egészet jól össze everjük és adunk hozzá még 2 evőkanál lisztet, majd újra összeforgatjuk.

    A húst forró olajon megpiritjuk, majd kiszedjük és félretesszük. A visszamaradt olajon megdinszteljük a megtisztított és felaprított hagymát. Hozzáadjuk a pirospaprikát (körülbelül egy teáskanálnyit), megkeverjük és pár percig sütjük. Vigyázzunk, hogy oda ne égjen! Visszatesszük hozzá a húst és jól összekeverjük.

    Felöntjük kb 1 liter meleg vízzel (én vízforralóban felforralom), megkeverjük és letakarva hagyjuk főni.

    Közben, amíg a hús párolódik, előkészítjük a többi hozzávalót. Az uborkát, tojásokat és a kolbászt apróra vágjuk.

    Amikor a hús már puha, adjunk hozzá a tojást, uborkát és a kolbászt, majd még 10 percig főzzük. Végül adjunk hozzá 1-2 teáskanál mustárt és alaposan keverjük össze. Szükség esetén még sózzuk, borsozzuk és utánízesítjük.

    Ha nagyon híg lenne, akkor én még egy-két merőkanálnyi levet egy pici lisszttel összekeverem és ezzel sűrítem az ételt.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá