Szétszórt spanyol madár

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 700 g sertéscomb
  • 3 keményre főtt tojás
  • 1 szál kolbász
  • 3-4 savanyú uborka
  • 1-2 nagyobb fej vöröshagyma
  • mustár
  • pirospaprika
  • őrölt feketebors
  • 2 ek finomliszt
  • olaj
  • víz

Elkészítése:

A húst megmossuk, megtisztítjuk, felkockázzuk és egy tálba tesszük. Sót, borsot és mustárt adunk hozzá. Az egészet jól össze everjük és adunk hozzá még 2 evőkanál lisztet, majd újra összeforgatjuk.

A húst forró olajon megpiritjuk, majd kiszedjük és félretesszük. A visszamaradt olajon megdinszteljük a megtisztított és felaprított hagymát. Hozzáadjuk a pirospaprikát (körülbelül egy teáskanálnyit), megkeverjük és pár percig sütjük. Vigyázzunk, hogy oda ne égjen! Visszatesszük hozzá a húst és jól összekeverjük.

Felöntjük kb 1 liter meleg vízzel (én vízforralóban felforralom), megkeverjük és letakarva hagyjuk főni.

Közben, amíg a hús párolódik, előkészítjük a többi hozzávalót. Az uborkát, tojásokat és a kolbászt apróra vágjuk.

Amikor a hús már puha, adjunk hozzá a tojást, uborkát és a kolbászt, majd még 10 percig főzzük. Végül adjunk hozzá 1-2 teáskanál mustárt és alaposan keverjük össze. Szükség esetén még sózzuk, borsozzuk és utánízesítjük.

Ha nagyon híg lenne, akkor én még egy-két merőkanálnyi levet egy pici lisszttel összekeverem és ezzel sűrítem az ételt.