Autentikus spanyol gazpacho

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 3 közepes piros paprika
  • 3 nagy kígyóuborka
  • 10-12 közepes paradicsom
  • 1 nagy gerezd fokhagyma
  • 5 dl víz
  • 1,5 dl extraszűz olíva olaj
  • kb 60 ml almaecet
  • só ízlés szerint

Tálaláshoz:

  • kruton
  • esetleg apróra vágott uborka és paradicsom

Elkészítése:

Az uborkát és a fokhagymát meghámozzuk, majd a többi zöldséggel együtt felaprítjuk.

Az összes hozzávalót (az ecet kivételével) egy nagyobb edénybe tesszük vagy turmixba és teljesen simára keverjük az egészet. Ízlés szerint adunk hozzá almaecetet és sót, majd jól elkeverjük.

Pár órára hűtőbe tesszük, majd jól behűtve krutonnal és aprított zöldségekkel tálaljuk.