Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ananászkrémleves recept

Ananászkrémleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 friss ananász
    • 1 citrom
    • 2 ek cukor
    • 2 dl tejszín
    • fél csomag vanília ízű GM pudingpor

    A tálaláshoz:

    • tejszínhab
    • őrölt fahéj

    Elkészítése:

    Az ananászt megpucoljuk, majd a középső torzsa részét kivágjuk.

    A húsos részét vágjuk apró kocákra és egy fazékban (amiben a levest, majd főzni szeretnénk) a cukorral karamellizáljuk.

    Ezután felöntjük 2 liter vízzel, belefacsarjuk a citrom levét, ha kezeletlen citrom volt, a megmosott héját is beledobhatjuk.

    A tejszínt elkeverjük a fél csomag pudingporral, hozzámerünk egy kevés forró levet és behabarjuk a levest. Összeforraljuk, majd botmixerrel pürésítjük.

    Lehűtve, tejszínhabbal és fahéjjal tálaljuk.

    Tipp:

    Télen langyosan, nyáron jégbe hűtve kínáljuk!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá