Ananászkrémleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 friss ananász
  • 1 citrom
  • 2 ek cukor
  • 2 dl tejszín
  • fél csomag vanília ízű GM pudingpor

A tálaláshoz:

  • tejszínhab
  • őrölt fahéj

Elkészítése:

Az ananászt megpucoljuk, majd a középső torzsa részét kivágjuk.

A húsos részét vágjuk apró kocákra és egy fazékban (amiben a levest, majd főzni szeretnénk) a cukorral karamellizáljuk.

Ezután felöntjük 2 liter vízzel, belefacsarjuk a citrom levét, ha kezeletlen citrom volt, a megmosott héját is beledobhatjuk.

A tejszínt elkeverjük a fél csomag pudingporral, hozzámerünk egy kevés forró levet és behabarjuk a levest. Összeforraljuk, majd botmixerrel pürésítjük.

Lehűtve, tejszínhabbal és fahéjjal tálaljuk.

Tipp:

Télen langyosan, nyáron jégbe hűtve kínáljuk!