Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás sütőtökkrémleves recept

Almás sütőtökkrémleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 édes alma
    • 50 dkg felkockázott sütőtök
    • 1 kisebb fej lilahagyma
    • 5 dkg vaj
    • 1 ek olívaolaj
    • 2-3 ek barna cukor
    • csipet só
    • csipet őrölt színes bors
    • 1 mk őrölt fahéj
    • 2 dl habtejszín
    • 5-6 dl almalé

    Karamellizált almához:

    • 2-3 édes alma
    • 2-3 ek barna cukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 1 mk őrölt fahéj
    • 1 dl almalé

    Elkészítése:

    Az almát pucoljuk meg, majd távolítsuk el a magházat és vágjuk fel apró kockákra. A sütőtököt szintén vágjuk fel apró kockákra. A lilahagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra.

    A vajat és az olívaolajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá az apróra vágott hagymát és pároljuk üvegesre. Ezután szórjuk meg a barna cukorral és kevergetve karamellizáljuk még pár pillanatig, majd adjuk hozzá a felkockázott sütőtököt.

    Szórjuk meg ízlés szerint őrölt fahéjjal, egy csipet sóval, színes borssal, keverjük össze és öntsük fel az almalével, majd főzzük félpuhára.

    Amikor a sütőtök már félpuhára főtt, adjuk hozzá a felkockázott almát, ha szükséges ízesítsünk utána, majd főzzük puhára.

    Ezután turmixoljuk össze, majd adjuk hozzá a tejszínt, tegyük vissza a tűzre és állandó keverés mellett melegítsük egy kicsit össze a levest, de főzni már nem kell.

    Az almát pucoljuk meg, majd távolítsuk el a magházat és ízlés szerint kockázzuk fel.

    A cukrot tegyük egy serpenyőbe, majd állandó kevergetés mellett karamellizáljuk pár pillanatig. Ezután adjuk hozzá a felkockázott almát, szórjuk meg a vaníliás cukorral és az őrölt fahéjjal, majd keverjük össze és öntsük fel az almalével.

    Ezután fedjük le a serpenyőt és pár perc alatt pároljuk puhára az almát, majd vegyük le a fedőt és addig karamellizáljuk, még a leve szinte teljesen elpárolog.

    Tálaláskor merjük a krémlevest tányérba, majd kanalazzuk rá a karamellizált almát és úgy kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá