Hozzávalók:
Karamellizált almához:
Elkészítése:
Az almát pucoljuk meg, majd távolítsuk el a magházat és vágjuk fel apró kockákra. A sütőtököt szintén vágjuk fel apró kockákra. A lilahagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra.
A vajat és az olívaolajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá az apróra vágott hagymát és pároljuk üvegesre. Ezután szórjuk meg a barna cukorral és kevergetve karamellizáljuk még pár pillanatig, majd adjuk hozzá a felkockázott sütőtököt.
Szórjuk meg ízlés szerint őrölt fahéjjal, egy csipet sóval, színes borssal, keverjük össze és öntsük fel az almalével, majd főzzük félpuhára.
Amikor a sütőtök már félpuhára főtt, adjuk hozzá a felkockázott almát, ha szükséges ízesítsünk utána, majd főzzük puhára.
Ezután turmixoljuk össze, majd adjuk hozzá a tejszínt, tegyük vissza a tűzre és állandó keverés mellett melegítsük egy kicsit össze a levest, de főzni már nem kell.
Az almát pucoljuk meg, majd távolítsuk el a magházat és ízlés szerint kockázzuk fel.
A cukrot tegyük egy serpenyőbe, majd állandó kevergetés mellett karamellizáljuk pár pillanatig. Ezután adjuk hozzá a felkockázott almát, szórjuk meg a vaníliás cukorral és az őrölt fahéjjal, majd keverjük össze és öntsük fel az almalével.
Ezután fedjük le a serpenyőt és pár perc alatt pároljuk puhára az almát, majd vegyük le a fedőt és addig karamellizáljuk, még a leve szinte teljesen elpárolog.
Tálaláskor merjük a krémlevest tányérba, majd kanalazzuk rá a karamellizált almát és úgy kínáljuk.