Túrós-epres gombóc recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók kb 24 gombóchoz:
Tészta:
- 45 dkg rögös túró
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 8 dkg puha vaj
- 6 dkg finomliszt
- 16 dkg teljeskiőrlésű liszt
- 3 dkg vaníliás nyírfacukor vagy cukorhelyettesítő
- csapott mokkáskanál só
Töltelék:
- kisebb eperszemek vagy nagyobbak felezve
Forgatás:
- kevés vaj
- (teljeskiőrlésű) zsemlemorzsa
Elkészítése:
A túrót a tojásokkal áttörjük (villával vagy krumplinyomóval) és hozzádogozzuk a vajat is. Beletesszük a cukrot/édesítőt, sót és a liszteket, majd összegyúrjuk. Ha nagyon ragadna, akkor kevés lisztet adjunk még hozzá, de vigyázzunk, maradjon a tészta puha!
Az epreket megmossuk és kicsumázzuk.
A vajat felolvasztjuk és megpirítjuk rajta a zsemlemorzsát.
A tésztát elfelezzük. Az egyik felét kinyújtjuk lisztezett felületen és 12 részre vágjuk. Mindegyik tésztára teszünk 1-1 szem epret és gombóccá formázzuk. Egy enyhén lisztezett tálcára sorakoztatjuk a gombócokat.
Egy edényben vizet forralunk, majd addig főzzük a gombócokat, amíg fel nem jönnek a víz felszínére. Szűrőkanállal a zsemlemorzsába szedjük és megforgatjuk benne.
Ízesített tejföllel tálalhatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »









