Pihe-puha barackos gombóc recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 1 kg burgonya
- kb 25 dkg rétesliszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - diónyi zsír
Töltelékhez:
- hámozott, felezett barack
- vaníliás, fahéjas cukor
Forgatáshoz:
- zsemlemorzsa
- darált dió
- kevés vaj
Elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk, feldaraboljuk és egy csipet sóval, vízzel felöntve puhára főzzük. Még melegen leszűrjük és áttörjük, majd kihűtjük.
A kihűlt burgonyához hozzáadjuk a lisztet, puha zsírt és a tojást, majd jól összegyúrjuk. Szükség lehet esetleg még kevés lisztre, de ne adjunk hozzá sokat, különben kemény lesz a tészta!
A tésztát enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd négyzetekre vágjuk. Mindegyik négyzet közepére teszünk egy felezett barackot, melynek a közepébe 1-1 kiskanál vaníliás, fahéjas cukrot teszünk. A tésztából gombócokat formázunk, majd lobogó vízben megfőzzük.
Közben a felolvasztott vajon megpirítjuk a zsemlemorzsa és dió keverékét, majd ebbe forgatjuk a gombócokat.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »









