Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pihe-puha barackos gombóc recept

Pihe-puha barackos gombóc
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 1 kg burgonya
    • kb 25 dkg rétesliszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • diónyi zsír

    Töltelékhez:

    • hámozott, felezett barack
    • vaníliás, fahéjas cukor

    Forgatáshoz:

    • zsemlemorzsa
    • darált dió
    • kevés vaj

    Elkészítése:

    A burgonyát meghámozzuk, feldaraboljuk és egy csipet sóval, vízzel felöntve puhára főzzük. Még melegen leszűrjük és áttörjük, majd kihűtjük.

    A kihűlt burgonyához hozzáadjuk a lisztet, puha zsírt és a tojást, majd jól összegyúrjuk. Szükség lehet esetleg még kevés lisztre, de ne adjunk hozzá sokat, különben kemény lesz a tészta!

    A tésztát enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd négyzetekre vágjuk. Mindegyik négyzet közepére teszünk egy felezett barackot, melynek a közepébe 1-1 kiskanál vaníliás, fahéjas cukrot teszünk. A tésztából gombócokat formázunk, majd lobogó vízben megfőzzük.

    Közben a felolvasztott vajon megpirítjuk a zsemlemorzsa és dió keverékét, majd ebbe forgatjuk a gombócokat.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá