Hozzávalók:
Tésztához:
Töltelékhez:
Forgatáshoz:
Elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk, feldaraboljuk és egy csipet sóval, vízzel felöntve puhára főzzük. Még melegen leszűrjük és áttörjük, majd kihűtjük.
A kihűlt burgonyához hozzáadjuk a lisztet, puha zsírt és a tojást, majd jól összegyúrjuk. Szükség lehet esetleg még kevés lisztre, de ne adjunk hozzá sokat, különben kemény lesz a tészta!
A tésztát enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd négyzetekre vágjuk. Mindegyik négyzet közepére teszünk egy felezett barackot, melynek a közepébe 1-1 kiskanál vaníliás, fahéjas cukrot teszünk. A tésztából gombócokat formázunk, majd lobogó vízben megfőzzük.
Közben a felolvasztott vajon megpirítjuk a zsemlemorzsa és dió keverékét, majd ebbe forgatjuk a gombócokat.