Mákos-kakaós kuglóf (tojás nélkül) recept
Hozzávalók:
- 500 g liszt (nálam 250 g finom és 250 g rétes)
- 50 g darált mák
- cukrozatlan kakaópor ízlés szerint (én jó kakaósan szeretem, nálunk 2 evőkanál a minimum)
- 250 g kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 evőkanál ecet
- 1 evőkanál szódabikarbóna
- 120 ml olaj
- 250 ml tej
- ízlés szerint citromhéj vagy citromlé
- vaj a sütőforma kikenéséhez
Elkészítése:
A száraz hozzávalókat összekeverem egy tálban, aztán hozzáadom az ecetet és szódabikarbónát. Ez fel fog kissé pezsegni. Végezetül az olajat, tejet is hozzáadom és az egészet csomómentesre keverem.
A formát kivajazom és beleöntöm a masszát. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb 40 percig (tűpróbáig sütöm).
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »










