Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Áfonyás-mézes korongok recept

Áfonyás-mézes korongok
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg teljes kiőrlésű liszt
    • 25-30 dkg méz (vagy 20 dkg méz+5-10 dkg cukor) ízlés szerint
    • 40 dkg zabpehely (apróbb szemű)
    • 20 dkg aszalt vörös áfonya
    • 1 teáskanál szódabikarbóna vagy sütőpor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 30 dkg olvasztott vaj (vagy 20 dkg vaj+ 10 dkg margarin)

    Elkészítése:

    A sütőt melegítsük elő 180 fokra.

    Egy mélyebb tálban jól keverjük ki a mézet, az olvasztott vajat és a tojásokat, majd tegyük hozzá a lisztet, zabpelyhet, szódabikarbónát vagy sütőport és az áfonyát.

    Púpos teáskanálnyi adagokból formáljunk kb 1 cm magas korongokat és tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe őket, kicsit távolabb egymástól.

    Kb 15 perc alatt süssük aranybarnára (érdemes azért ránézni időközben, hátha hamarabb elkészülnek!).

    Amikor kész, a tepsiben hagyjuk hűlni kicsit, mert forrón még puha, majd tegyük ki rácsra a korongokat, míg teljesen ki nem hűlnek.

    Jól záró dobozba téve pár óra alatt eléri végső állagát és isteni lesz.

    Tipp:

    Ha laktózmentes vajból készítjük, akkor a laktózérzékenyek is bátran fogyaszthatnak a finomságból!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá