Áfonyás-mézes korongok

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Áfonyás-mézes korongok

Hozzávalók:

  • 20 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 25-30 dkg méz (vagy 20 dkg méz+5-10 dkg cukor) ízlés szerint
  • 40 dkg zabpehely (apróbb szemű)
  • 20 dkg aszalt vörös áfonya
  • 1 teáskanál szódabikarbóna vagy sütőpor
  • 2 tojás
  • 30 dkg olvasztott vaj (vagy 20 dkg vaj+ 10 dkg margarin)

Elkészítése:

A sütőt melegítsük elő 180 fokra.

Egy mélyebb tálban jól keverjük ki a mézet, az olvasztott vajat és a tojásokat, majd tegyük hozzá a lisztet, zabpelyhet, szódabikarbónát vagy sütőport és az áfonyát.

Púpos teáskanálnyi adagokból formáljunk kb 1 cm magas korongokat és tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe őket, kicsit távolabb egymástól.

Kb 15 perc alatt süssük aranybarnára (érdemes azért ránézni időközben, hátha hamarabb elkészülnek!).

Amikor kész, a tepsiben hagyjuk hűlni kicsit, mert forrón még puha, majd tegyük ki rácsra a korongokat, míg teljesen ki nem hűlnek.

Jól záró dobozba téve pár óra alatt eléri végső állagát és isteni lesz.

Tipp:

Ha laktózmentes vajból készítjük, akkor a laktózérzékenyek is bátran fogyaszthatnak a finomságból!