Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szezámmagos burgonyakrokett recept

Szezámmagos burgonyakrokett
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 500 g burgonya
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 75 g liszt
    • 1 tk só
    • 1 kk bors
    • zsemlemorzsa a forgatáshoz
    • ízlés szerint szezámmag

    Elkészítése:

    A burgonyákat pucoljuk meg, vágjuk kisebb kockákra, majd enyhén sós vízben főzzük meg. Miután megfőtt törjük át alaposan burgonyanyomóval, hogy ne maradjanak benne nagy darabok. Az összetört burgonyát hűtsük ki.

    Ha kihűlt, adjuk hozzá a tojást, a lisztet, valamint ízlés szerint a sót és borsot (krumplitól függ, hogy mennyi lisztet vesz fel). Dolgozzuk össze a masszánkat. Enyhén nedves kézzel formázzunk kisebb hengereket.

    Szezámmagos zsemlemorzsában forgassuk meg és forró olajban süssük aranybarnára a kroketteket.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá