Szezámmagos burgonyakrokett

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 500 g burgonya
  • 1 tojás
  • 75 g liszt
  • 1 tk só
  • 1 kk bors
  • zsemlemorzsa a forgatáshoz
  • ízlés szerint szezámmag

Elkészítése:

A burgonyákat pucoljuk meg, vágjuk kisebb kockákra, majd enyhén sós vízben főzzük meg. Miután megfőtt törjük át alaposan burgonyanyomóval, hogy ne maradjanak benne nagy darabok. Az összetört burgonyát hűtsük ki.

Ha kihűlt, adjuk hozzá a tojást, a lisztet, valamint ízlés szerint a sót és borsot (krumplitól függ, hogy mennyi lisztet vesz fel). Dolgozzuk össze a masszánkat. Enyhén nedves kézzel formázzunk kisebb hengereket.

Szezámmagos zsemlemorzsában forgassuk meg és forró olajban süssük aranybarnára a kroketteket.