Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szezámmagos rántott sütőtök recept

Szezámmagos rántott sütőtök
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 közepes méretű sütőtök
    • 2-3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 dl tej
    • 2-3 ek liszt
    • 1 cs zsemlemorzsa
    • 2-3 ek szezámmag
    • 5 dl étolaj a sütéshez

    Elkészítése:

    A sütőtök hosszú részét vágjuk fel kb 0,5 cm-es korongokra, a maradék részét vágjuk ketté, vájjuk ki a magokat, majd vágjuk fel szintén 0,5 cm-es szeletekre.

    Ezután enyhén sózzuk és hagyjuk legalább egy fél órát állni, mielőtt bepaníroznánk.

    A tojásokat üssük fel egy tálba, adjuk hozzá a hideg tejet, egy nagy csipet sót és alaposan keverjük össze.

    A zsemlemorzsát öntsük egy tálcára, adjuk hozzá a szezámmagot és keverjük össze.

    Egy tálcára tegyünk pár evőkanál lisztet.

    A sütőtök szeleteket forgassuk bele a lisztbe, a felvert tojásba, a szezámmagos zsemlemorzsába, majd újra a lisztbe-tojásba-zsemlemorzsába (én duplán paníroztam, de ízlés szerint egyszer is elegendő beleforgatni a lisztbe-tojásba-zsemlemorzsába).

    Az olajat hevítsük fel, helyezzük bele a bepanírozott tökszeleteket és kisebb lángon, többször átfordítva, süssük szép pirosra, majd szedjük ki a zsiradékból papírtörlőre.

    Tipp:

    Tálalás előtt hagyjuk kicsit hűlni, majd úgy kínáljuk. A dupla panírozásnak köszönhetően kívül jó ropogós, belül a sütőtök pedig finom puha.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá