Szezámmagos rántott sütőtök recept
Hozzávalók:
- 1 közepes méretű sütőtök
- 2-3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 dl tej
- 2-3 ek liszt
- 1 cs zsemlemorzsa
- 2-3 ek szezámmag
- só
- 5 dl étolaj a sütéshez
Elkészítése:
A sütőtök hosszú részét vágjuk fel kb 0,5 cm-es korongokra, a maradék részét vágjuk ketté, vájjuk ki a magokat, majd vágjuk fel szintén 0,5 cm-es szeletekre.
Ezután enyhén sózzuk és hagyjuk legalább egy fél órát állni, mielőtt bepaníroznánk.
A tojásokat üssük fel egy tálba, adjuk hozzá a hideg tejet, egy nagy csipet sót és alaposan keverjük össze.
A zsemlemorzsát öntsük egy tálcára, adjuk hozzá a szezámmagot és keverjük össze.
Egy tálcára tegyünk pár evőkanál lisztet.
A sütőtök szeleteket forgassuk bele a lisztbe, a felvert tojásba, a szezámmagos zsemlemorzsába, majd újra a lisztbe-tojásba-zsemlemorzsába (én duplán paníroztam, de ízlés szerint egyszer is elegendő beleforgatni a lisztbe-tojásba-zsemlemorzsába).
Az olajat hevítsük fel, helyezzük bele a bepanírozott tökszeleteket és kisebb lángon, többször átfordítva, süssük szép pirosra, majd szedjük ki a zsiradékból papírtörlőre.
Tipp:
Tálalás előtt hagyjuk kicsit hűlni, majd úgy kínáljuk. A dupla panírozásnak köszönhetően kívül jó ropogós, belül a sütőtök pedig finom puha.