Szezámmagos rántott sütőtök

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Szezámmagos rántott sütőtök

Hozzávalók:

  • 1 közepes méretű sütőtök
  • 2-3 tojás
  • 1 dl tej
  • 2-3 ek liszt
  • 1 cs zsemlemorzsa
  • 2-3 ek szezámmag
  • 5 dl étolaj a sütéshez

Elkészítése:

A sütőtök hosszú részét vágjuk fel kb 0,5 cm-es korongokra, a maradék részét vágjuk ketté, vájjuk ki a magokat, majd vágjuk fel szintén 0,5 cm-es szeletekre.

Ezután enyhén sózzuk és hagyjuk legalább egy fél órát állni, mielőtt bepaníroznánk.

A tojásokat üssük fel egy tálba, adjuk hozzá a hideg tejet, egy nagy csipet sót és alaposan keverjük össze.

A zsemlemorzsát öntsük egy tálcára, adjuk hozzá a szezámmagot és keverjük össze.

Egy tálcára tegyünk pár evőkanál lisztet.

A sütőtök szeleteket forgassuk bele a lisztbe, a felvert tojásba, a szezámmagos zsemlemorzsába, majd újra a lisztbe-tojásba-zsemlemorzsába (én duplán paníroztam, de ízlés szerint egyszer is elegendő beleforgatni a lisztbe-tojásba-zsemlemorzsába).

Az olajat hevítsük fel, helyezzük bele a bepanírozott tökszeleteket és kisebb lángon, többször átfordítva, süssük szép pirosra, majd szedjük ki a zsiradékból papírtörlőre.

Tipp:

Tálalás előtt hagyjuk kicsit hűlni, majd úgy kínáljuk. A dupla panírozásnak köszönhetően kívül jó ropogós, belül a sütőtök pedig finom puha.