Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Házi rebarbarás málnaszörp recept

Házi rebarbarás málnaszörp
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg rebarbara
    • 50 dkg málna (lehet fagyasztott is)
    • 1 tk őrölt fahéj
    • 1 citrom reszelt héja
    • 4 ek kristálycukor (vagy édesítőszer)
    • 1 l víz
    • ízlés szerint méz és cukor (vagy édesítőszer), valamit 1 cs vaníliás cukor az újraforraláshoz

    Elkészítése:

    A rebarbara külső részét vékonyan húzzuk le, majd vágjuk fel kisebb darabokra.

    Ezután tegyük bele egy edénybe, adjuk hozzá a málnát, a cukrot, az őrölt fahéjat, és a reszelt citromhéjat, majd öntsük fel a vízzel, és főzzük kb. 10 percig.

    Ezután szűrjük, és passzírozzuk át, ízlés szerint ízesítsük mézzel, cukorral, (v. édesítőszerrel) adjuk hozzá a vaníliás cukrot, keverjük alaposan össze, majd forraljuk fel.

    Amikor a szörp már forr, vegyük le a tűzről, majd merjük előzőleg sterilizált csavaros üvegekbe. Ezután csavarjuk rá a tetőt, majd pár percre állítsuk fejtetőre az üvegeket. Végül pedig hagyjuk teljesen kihűlni.

    Az elkészült szörpöt ízlés szerint fogyaszthatjuk sima vagy szénsavas ásványvízzel. Tartósítószert nem tartalmaz, de a hőkezelésnek köszönhetően hosszabb ideig eltartható.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá