Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zöldséges zabpehelyfasírt recept

Zöldséges zabpehelyfasírt
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg vegyes friss zöldség (borsó, zöldbab, sárgarépa, karalábé, zöldpaprika stb)
    • 10 dkg sonka vagy felvágott, de el is maradhat
    • 2 ek zabpehely
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10-15 dkg (rizs)liszt
    • bors
    • 2 dl (rizs)tej
    • a sütéshez (pálma)olaj

    Elkészítése:

    A zöldségeket kevés sós vízben pároljuk puhára.

    A tojásokat válasszuk ketté, a fehérjét verjük fel kemény habbá.

    A sárgáját keverjük el a tejjel, adjuk hozzá a lisztet, az apróra vágott sonkát, a zöldségeket, a zabpelyhet, sóval borssal ízesítsük.

    Óvatosan keverjük hozzá a habot is.

    Az elkészült masszából evőkanál segítségével, kis fasírtokat szaggatunk a forró zsiradékba, majd aranybarnára sütjük mindkét oldalát. Konyhai törlőpapírra szedjük, hogy a felesleges zsiradék lecsepegjen.

    Tálalhatjuk salátával, rizzsel, de főzelék feltétje is lehet!

    Tipp:

    Különlegessége, hogy évszakonként, mindig más-más zöldségből készülhet. Különösen finom sütőtökkel is, de almával, cukkinivel is készülhet.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá