Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tojás gazdagon recept

Tojás gazdagon
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 6 db mirelit vargánya
  • 2 db csiperke gomba
  • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
  • 10 dkg füstölt karaván sajt
  • 2 medvesajt
  • 2 ek olívaolaj
  • 2-3 dkg vaj
  • nagy csokor petrezselyemzöld
  • 1 kisebb fej lilahagyma
  • 1 szál újhagyma
  • 1/2 kaliforniai paprika
  • só, bors
  • 1 csapott ek zabpehely-zsemlemorzsa keveréke

Elkészítése:

Megfőzünk 3 tojás.

A hagymákat és a kaliforniai paprikát felaprítjuk.

Egy serpenyőbe olajat teszünk, majd rátesszük a vajat, hozzáadjuk a hagymát, paprikát és dinszteljük. Rátesszük a felnegyedelt gombákatt és együtt pirítjuk tovább, majd sózzuk és borsozzuk. Meghintjük gazdagon petrezselyemzölddel.

Egy őzgerincformába sütőpapírt teszünk, kivajazzuk, majd meghintjük a zabpehely-zsemlemorzsa keverékkel.

Meghámozzuk a főtt tojásokat és négybe vágjuk, majd ujjbegynyire vágjuk a sajtot. A kivajazott papírra elrendezzük a dinsztelt gombát, tojást és a sajtot.

A maradék tojásokatt felverjük, sózzuk, borsozzuk, adunk hozzá petrezselyemzöldet és ráöntjük a gombás masszára. Sütőben, 180 fokon kb 30 percig sütjük. Pihentetjük 10-15 percet, majd szeleteljük.

Hidegen és melegen is finom.

Tipp:

Most egy vegetáriánus gombás finomságot hozok, amit a húsimádók is szeretni fognak, kiadós,laktató. A vargánya kivételével, az alapanyagok minden konyhában elérhetőek.
A vargányát barna csiperkével lehet helyettesíteni, esetleg, ha van szárított vargánya azzal ízesíteni. Hidegtálra is remek.

Hozzáadom a receptfüzethez

Őket is nézd meg!

Szólj hozzá