Hozzávalók:
Elkészítése:
Megfőzünk 3 tojás.
A hagymákat és a kaliforniai paprikát felaprítjuk.
Egy serpenyőbe olajat teszünk, majd rátesszük a vajat, hozzáadjuk a hagymát, paprikát és dinszteljük. Rátesszük a felnegyedelt gombákatt és együtt pirítjuk tovább, majd sózzuk és borsozzuk. Meghintjük gazdagon petrezselyemzölddel.
Egy őzgerincformába sütőpapírt teszünk, kivajazzuk, majd meghintjük a zabpehely-zsemlemorzsa keverékkel.
Meghámozzuk a főtt tojásokat és négybe vágjuk, majd ujjbegynyire vágjuk a sajtot. A kivajazott papírra elrendezzük a dinsztelt gombát, tojást és a sajtot.
A maradék tojásokatt felverjük, sózzuk, borsozzuk, adunk hozzá petrezselyemzöldet és ráöntjük a gombás masszára. Sütőben, 180 fokon kb 30 percig sütjük. Pihentetjük 10-15 percet, majd szeleteljük.
Hidegen és melegen is finom.
Most egy vegetáriánus gombás finomságot hozok, amit a húsimádók is szeretni fognak, kiadós,laktató. A vargánya kivételével, az alapanyagok minden konyhában elérhetőek.
A vargányát barna csiperkével lehet helyettesíteni, esetleg, ha van szárított vargánya azzal ízesíteni. Hidegtálra is remek.