Hozzávalók:
Elkészítése:
A zöldségeket kevés sós vízben pároljuk puhára.
A tojásokat válasszuk ketté, a fehérjét verjük fel kemény habbá.
A sárgáját keverjük el a tejjel, adjuk hozzá a lisztet, az apróra vágott sonkát, a zöldségeket, a zabpelyhet, sóval borssal ízesítsük.
Óvatosan keverjük hozzá a habot is.
Az elkészült masszából evőkanál segítségével, kis fasírtokat szaggatunk a forró zsiradékba, majd aranybarnára sütjük mindkét oldalát. Konyhai törlőpapírra szedjük, hogy a felesleges zsiradék lecsepegjen.
Tálalhatjuk salátával, rizzsel, de főzelék feltétje is lehet!
Különlegessége, hogy évszakonként, mindig más-más zöldségből készülhet. Különösen finom sütőtökkel is, de almával, cukkinivel is készülhet.