Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zöldséges ragu bulgurral recept

Zöldséges ragu bulgurral
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető


  • Hozzávalók:

    • 1 zsenge patiszon (sárga vagy fehér)
    • 1 zsenge cukkini
    • 1 fej vöröshagyma
    • 4-5 db paradicsom
    • 1 csokor petrezselyemzöld
    • 1 tk ételízesítő
    • őrölt színes bors
    • csipet szerecsendió (el is hagyható)
    • 25 dkg mascarpone (vagy krémes tejszín)
    • 2 ek olívaolaj

    Körethez:

    • 3 dl előfőzött bulgur
    • 6 dl víz
    • 1 mk só

    Elkészítése:

    A patiszont a cukkinit és a paradicsomot vágjuk fel kisebb kockákra (zsengét válasszunk és akkor héjával együtt kockázhatjuk).

    A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A petrezselyemzöldet szintén vágjuk apróra.

    Egy wokban (vagy serpenyőben) hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és kezdjük el párolni.

    Amikor már kissé összeesett, adjuk hozzá a felkockázott patiszont, majd pár perc után a cukkinit is. Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg ételízesítővel, és szerecsendióval, majd félig lefedve, pároljuk roppanósra a zöldségeket.

    Amikor a zöldségek már roppanósra párolódtak, szórjuk meg az apróra vágott petrezselyemzölddel, majd adjuk hozzá a mascarponét is. Óvatosan forgassuk össze, majd pároljuk még pár percig (közben kóstoljuk és ha szükséges ízesítsünk utána).

    Végül adjuk hozzá a szintén felkockázott paradicsomot, majd óvatosan forgassuk, rázogassuk össze, majd pároljuk még 1-2 percig. Ezután vegyük le a tűzről, fedjük le és tálalásig tartsuk melegen.

    A bulgurt kétféleképpen készíthetjük el.

    A bulgurt öntsük fel a dupla mennyiségű vízzel, majd sózzuk és keverjük össze. Ezután lassú tűzön addig főzzük, még teljesen magába szívja az összes vizet és megpuhul.

    Ízlés szerint a bulgurt felönthetjük forró vízzel, melybe elkevertük a sót, majd fedjük le és addig hagyjuk, még teljesen felszívja az összes vizet.

    Én felöntöttem a meleg-sós vízzel, majd lefedtem a jénai tállal, betettem a mikróba és 300 W-on, 25 perc alatt készre főztem.

    Tálaláskor szedjük a bulgurt tányérra, majd kanalazzuk rá a zöldséges ragut és úgy kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek