Hozzávalók:
Körethez:
Elkészítése:
A patiszont a cukkinit és a paradicsomot vágjuk fel kisebb kockákra (zsengét válasszunk és akkor héjával együtt kockázhatjuk).
A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A petrezselyemzöldet szintén vágjuk apróra.
Egy wokban (vagy serpenyőben) hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és kezdjük el párolni.
Amikor már kissé összeesett, adjuk hozzá a felkockázott patiszont, majd pár perc után a cukkinit is. Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg ételízesítővel, és szerecsendióval, majd félig lefedve, pároljuk roppanósra a zöldségeket.
Amikor a zöldségek már roppanósra párolódtak, szórjuk meg az apróra vágott petrezselyemzölddel, majd adjuk hozzá a mascarponét is. Óvatosan forgassuk össze, majd pároljuk még pár percig (közben kóstoljuk és ha szükséges ízesítsünk utána).
Végül adjuk hozzá a szintén felkockázott paradicsomot, majd óvatosan forgassuk, rázogassuk össze, majd pároljuk még 1-2 percig. Ezután vegyük le a tűzről, fedjük le és tálalásig tartsuk melegen.
A bulgurt kétféleképpen készíthetjük el.
A bulgurt öntsük fel a dupla mennyiségű vízzel, majd sózzuk és keverjük össze. Ezután lassú tűzön addig főzzük, még teljesen magába szívja az összes vizet és megpuhul.
Ízlés szerint a bulgurt felönthetjük forró vízzel, melybe elkevertük a sót, majd fedjük le és addig hagyjuk, még teljesen felszívja az összes vizet.
Én felöntöttem a meleg-sós vízzel, majd lefedtem a jénai tállal, betettem a mikróba és 300 W-on, 25 perc alatt készre főztem.
Tálaláskor szedjük a bulgurt tányérra, majd kanalazzuk rá a zöldséges ragut és úgy kínáljuk.