Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Currys csicseriborsó bulgurral recept

Currys csicseriborsó bulgurral
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 üveg csicseriborsó
    • 2 db debreceni
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 kk curry
    • só (ízlés szerint)
    • őrölt színes bors (ízlés szerint)
    • 3 dl főzőtejszín (20%-os)
    • 2 ek olívaolaj

    Bulgurhoz:

    • 2 dl bulgur
    • 4 dl víz
    • 1 ek olívaolaj

    Elkészítése:

    A puhára főzött csicseriborsót öntsük egy szűrőbe, alaposan csepegtessük le és tegyük félre.

    A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A debrecenit vékonyan karikázzuk fel.

    Egy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá a felkarikázott debrecenit, majd egy-két perc után sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a curryvel, öntsük fel a tejszínnel, keverjük alaposan össze, és kevergetve főzzük pár percig.

    Ezután keverjük hozzá az alaposan lecsepegtetett csicseriborsót és forraljuk össze, majd tálalásig tartsuk melegen (mivel a csicseriborsó már puha, így nem kell tovább főzni).

    A bulgurt öntsük fel a vízzel, adjuk hozzá az olívaolajat, ízlés szerint sózzuk, majd lefedve, szép lassan addig főzzük, míg az összes vizet felszívja és megpuhul (én mindig teszek hozzá egy kanálnyi olajat, de el is hagyható!).

    A bulgurt ízlés szerint enyhén sós, bő vízben is puhára főzhetjük, majd szűrjük, csepegtessük le és egy kanál olajon kicsit futtassuk meg. Közben pedig ízlés szerint sózzuk meg.

    Tipp:

    Tálaláskor szedjünk pár kanál bulgurt a tányérba, majd kanalazzuk rá a currys csicseriborsót, ízlés szerint szórjuk meg friss korianderrel, majd úgy kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá