Vadas gomba zsemlegombóccal recept

Hozzávalók:
- 50 dkg gomba
- 1 cs leveszöldség
- 1 fej vöröshagyma
- 2 dl tejföl
- 1-1 ek mustár
- liszt
- cukor
- 1/2 citrom (leve, reszelt héja)
- só
- bors
- babérlevél
Elkészítése:
A gombát tisztítás után vastag szeletekre vágom. A zöldségeket megtisztítom és lereszelem.
Egy serpenyőben olajat öntök, megpirítom rajta a hagymát, majd hozzáadom a lereszelt zöldségeket. Együtt párolom, aztán felöntöm kb. 3 dl vízzel és kb. 15 percig puhítom.
A puhára főtt zöldségeket turmixolom, majd félreteszem.
Egy másik serpenyőben kevés olajat öntök, beleteszem a cukrot, és pirítom. A karamellizálódott cukorra öntöm a zöldségpépet.
Hozzáadom a mustárt, a citromlevet, a citromhéjat, és a tejföllel simára kevert lisztet. Beleteszem a gombaszeleteket, és puhára főzöm.
Zsemlegombóccal tálalom.
Opcionálisan pirított szalonnával gazdagíthatjuk, de nélküle is finom, laktató étel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »