Vadas gomba zsemlegombóccal

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg gomba
  • 1 cs leveszöldség
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 dl tejföl
  • 1-1 ek mustár
  • liszt
  • cukor
  • 1/2 citrom (leve, reszelt héja)
  • bors
  • babérlevél

Elkészítése:

A gombát tisztítás után vastag szeletekre vágom. A zöldségeket megtisztítom és lereszelem.

Egy serpenyőben olajat öntök, megpirítom rajta a hagymát, majd hozzáadom a lereszelt zöldségeket. Együtt párolom, aztán felöntöm kb. 3 dl vízzel és kb. 15 percig puhítom.

A puhára főtt zöldségeket turmixolom, majd félreteszem.

Egy másik serpenyőben kevés olajat öntök, beleteszem a cukrot, és pirítom. A karamellizálódott cukorra öntöm a zöldségpépet.

Hozzáadom a mustárt, a citromlevet, a citromhéjat, és a tejföllel simára kevert lisztet. Beleteszem a gombaszeleteket, és puhára főzöm.

Zsemlegombóccal tálalom.

Opcionálisan pirított szalonnával gazdagíthatjuk, de nélküle is finom, laktató étel.