Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vadas gomba zsemlegombóccal recept

Vadas gomba zsemlegombóccal
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg gomba
    • 1 cs leveszöldség
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 dl tejföl
    • 1-1 ek mustár
    • liszt
    • cukor
    • 1/2 citrom (leve, reszelt héja)
    • bors
    • babérlevél

    Elkészítése:

    A gombát tisztítás után vastag szeletekre vágom. A zöldségeket megtisztítom és lereszelem.

    Egy serpenyőben olajat öntök, megpirítom rajta a hagymát, majd hozzáadom a lereszelt zöldségeket. Együtt párolom, aztán felöntöm kb. 3 dl vízzel és kb. 15 percig puhítom.

    A puhára főtt zöldségeket turmixolom, majd félreteszem.

    Egy másik serpenyőben kevés olajat öntök, beleteszem a cukrot, és pirítom. A karamellizálódott cukorra öntöm a zöldségpépet.

    Hozzáadom a mustárt, a citromlevet, a citromhéjat, és a tejföllel simára kevert lisztet. Beleteszem a gombaszeleteket, és puhára főzöm.

    Zsemlegombóccal tálalom.

    Opcionálisan pirított szalonnával gazdagíthatjuk, de nélküle is finom, laktató étel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá