Töltött, rántott cukkini recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 cukkini (kb 40 dkg)
- 1 cs (light) mozzarella golyó
- só
A bundázáshoz:
- rizsliszt
- 2-3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- (GM) zsemlemorzsa
- (GM) zabpehely
Elkészítése:
A cukkinit alaposan mossuk meg, majd héjastól hosszanti irányban nagyon vékonyra szeljük fel (nekem 8 szelet lett), sózzuk meg, majd konyhai papírtörlővel itassuk le a felesleges levet.
Tegyünk keresztbe 2 cukkini csíkot a közepére helyezzünk egy mozzarella golyót és hajtogassuk össze, kis párnácskává. Tűzzük össze egy-egy fogvájóval.
A szokásos módon panírozzuk be: rizsliszt, felvert tojás, pici sóval ízesítve, zsemlemorzsa és zabpehely keverékével. Ekkor még a segítségünkre lehetnek a fogvájók! Csak sütés előtt távolítsuk el, h a cukkini párnácskák szépen megőrizzék formájukat.
Kókuszzsírban vagy étolajban süssük pirosra.
Én párolt rizzsel tálaltam.
Tipp:
Mozzarella helyett másfajta sajttal is tölthető, akár laktózmentessel is.