Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rátot cukkíni hasábok recept

Rátot cukkíni hasábok
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 db nagyobb cukkíni
    • 2 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 evőkanál finomliszt
    • 10 dkg panko morzsa
    • só, bors
    • kb 4 dl olaj

    Mártogatóshoz:

    • 15 dkg majonéz
    • 1 fokhagyma gerezd
    • 2 evőkanál tejföl
    • 1 evőkanál citromlé
    • csipet bors
    • csipet cukor
    • só ízlés szerint
    • 1 teáskanál mustár

    Elkészítése:

    A cukkínit meghámozzuk, hasábokra vágjuk, majd fűszerezzük sóval, borssal és állni hagyjuk.

    Elkészítjük a mártogatóst: a majonézhez hozzákeverjük a tejfölt, a mustárt, a préselt fokhagymát és ízesítjük sóval, borssal, cukorral. Összekeverjük és jól lehűtjük.

    A cukkínit szokásos módon bepanírozzuk: először lisztbe forgatjuk, majd tojásba mártjuk, végül a morzsába forgatjuk és forró olajban kisütjük.

    Papírtörlőre kiszedjük és leitatjuk az olajat róla.

    Tálalásnál fokhagymás tartárral kínálunk a rántott cukkinihez.

    Tipp:

    A pankó morzsában rántott zöldségek sokkal ropogósabbak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá