Rátot cukkíni hasábok recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 db nagyobb cukkíni
- 2 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 evőkanál finomliszt
- 10 dkg panko morzsa
- só, bors
- kb 4 dl olaj
Mártogatóshoz:
- 15 dkg majonéz
- 1 fokhagyma gerezd
- 2 evőkanál tejföl
- 1 evőkanál citromlé
- csipet bors
- csipet cukor
- só ízlés szerint
- 1 teáskanál mustár
Elkészítése:
A cukkínit meghámozzuk, hasábokra vágjuk, majd fűszerezzük sóval, borssal és állni hagyjuk.
Elkészítjük a mártogatóst: a majonézhez hozzákeverjük a tejfölt, a mustárt, a préselt fokhagymát és ízesítjük sóval, borssal, cukorral. Összekeverjük és jól lehűtjük.
A cukkínit szokásos módon bepanírozzuk: először lisztbe forgatjuk, majd tojásba mártjuk, végül a morzsába forgatjuk és forró olajban kisütjük.
Papírtörlőre kiszedjük és leitatjuk az olajat róla.
Tálalásnál fokhagymás tartárral kínálunk a rántott cukkinihez.
Tipp:
A pankó morzsában rántott zöldségek sokkal ropogósabbak.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.