Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Karfiolfasírt recept

Karfiolfasírt
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg karfiol
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg reszelt parmezán
    • 10 dkg reszelt füstölt sajt
    • 1 evőkanál teljes kiőrlésű búzaliszt
    • 4 evőkanál olívaolaj
    • 1 teáskanál mustár
    • 3 gerezd fokhagyma
    • ízlés szerint só, bors

    Elkészítése:

    A megtisztított karfiolt rózsáira szedjük, aprítógépbe tesszük. Pár fordulat erejéig apró, rizsszem nagyságú darabokra vágjuk.

    A finomra vágott karfiolt egy tálba helyezzük, adjuk hozzá a reszelt sajtot, lisztet, tojást, két evőkanál olívaolajat, mustárt, fokhagymát és a fűszereket. Alaposan keverjük össze a hozzávalókat.

    Egy muffinformát kenjünk ki a maradék olívaolajjal, majd kanál segítségével adagoljuk bele a masszát.

    200 fokra előmelegített sütőbe toljuk és nagyjából 15 perc alatt pirosra sütjük. Fogyaszthatjuk önmagában vagy köretként is kínálhatjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá