Karfiolfasírt

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 40 dkg karfiol
  • 1 egész tojás
  • 10 dkg reszelt parmezán
  • 10 dkg reszelt füstölt sajt
  • 1 evőkanál teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál mustár
  • 3 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint só, bors

Elkészítése:

A megtisztított karfiolt rózsáira szedjük, aprítógépbe tesszük. Pár fordulat erejéig apró, rizsszem nagyságú darabokra vágjuk.

A finomra vágott karfiolt egy tálba helyezzük, adjuk hozzá a reszelt sajtot, lisztet, tojást, két evőkanál olívaolajat, mustárt, fokhagymát és a fűszereket. Alaposan keverjük össze a hozzávalókat.

Egy muffinformát kenjünk ki a maradék olívaolajjal, majd kanál segítségével adagoljuk bele a masszát.

200 fokra előmelegített sütőbe toljuk és nagyjából 15 perc alatt pirosra sütjük. Fogyaszthatjuk önmagában vagy köretként is kínálhatjuk.