Indiai cukkini subji (szabdzsi) recept

Hozzávalók:
- 2 közepes cukkini kockákra vágva (kb 1,5 csésze)
- 1 db 3 cm-es gyömbér apróra vágva
- 2 kis chili vagy chili por
- 2 ek kókuszolaj vagy ghí
- 1/2 tk római kömény
- 1/4 tk asafoetida (apróra vágott hagymával helyettesítheted)
- 1/4 tk kurkuma
- 1/2 tk koriander
- 1/2 tk garam masala
- 1/4 tk só
- citromlé
- koriander levél
Elkészítése:
A cukkinit mosd meg és vágd fel kockákra.
Egy serpenyőben melegítsd fel a kókuszolajat és tedd bele a római köményt, hogy piruljon majd tedd hozzá a gyömbért, a chilit, asafoetidát vagy hagymát és párold fél percig vagy amíg a hagyma megfő.
Tedd az edénybe a cukkinit, kurkumát, koriandert, garam masalát és a sót, majd keverd össze és lassú tűzön főzd félig lefedve amíg a cukkini megpuhul.
A cukkini általában sok vizet ereszt, ezért nem kell hozzá víz. Ha esetleg szükséges, akkor is csak picit tegyél hozzá, hogy ne égjen le az alja.
A végén egy csipet citromlevet adhatsz hozzá és koriander leveleket.
Rizzsel, kuszkusszal, polentával, quinoával vagy chapati kenyérrel tálalhatod.
Tipp:
A cukkini szuper zöldség, nagy a víztartalma, könnyen emészthető és gyorsan elkészíthető. A cukkini hatásairól egy korábbi bejegyzésben már írtam, itt olvashatod.
Ez a recept most csak cukkinit tartalmaz és nagyon gyorsan elkészíthető. A receptet könnyen variálhatod – adhatsz hozzá tejszínt, kókusztejet vagy éppen paradicsomot.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »