Húsmentes bolognai ragu recept

Hozzávalók:
Soffritto:
- 1 fej vöröshagyma
- 2 szál sárgarépa
- 1 nagyobb szál angolzeller
- kevés olívaolaj
Ragu:
- az elkészült sofritto
- 10-15 dkg vöröslencse
- 15 dkg paradicsompüré
- 1 nagy paradicsom
- 1-1 tk szárított bazsalikom, oregáno, kakukkfű
- só, bors, cukor ízlés szerint
- víz
továbbá:
- főtt tészta
- parmezán
Elkészítése:
A vöröslencsét folyóvízzel átöblítjük és 2 órán át vízben áztatjuk.
A soffrittóhoz a zöldségeket megpucoljuk és egy késes aprítóval finomra aprítjuk. Egy serpenyőben olajat hevítünk, hozzáadjuk a zöldségeket, majd addig pirítjuk, főzzük amíg egynemű szószt nem kapunk.
Ezután hozzáöntjük a paradicsompürét, a leszűrt lencsét, a felaprított paradicsomot, kb 2 dl vizet, majd ízesítjük és lefedve addig főzzük, amíg a lencse megpuhul. Közben pótoljuk az elpárolgott vizet.
A ragut al dente-ra főzött tésztával, parmezánnal megszórva, bazsalikomlevéllel díszítve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »