Gombás paradicsomszósz recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 4 dl sűrű paradicsomszósz (én frissen turmixolt paradicsomot használtam)
- 6-8 friss bazsalikomlevél
- egy mokkáskanál szárított bazsalikom
- egy csokor petrezselyemzöld
- egy zöldhagyma vagy kisebb sáfrányhagyma (én mindkettővel készítettem már)
- egy duci gerezd fokhagyma
- egy teáskanál teljeskiőrlésű durumliszt
- 5-6 nagy csiperke gomba
- egy ek olívaolaj
- diónyi vaj
- egy tk méz vagy cukor vagy édesítőszer
- só, bors ízlés szerint
- tészta ízlés szerint (én durum lisztből készültet használok)
- reszelt sajt a tálaláshoz
Elkészítése:
Felaprítjuk a zöldhagymát és egy evőkanál olívaolajra tesszük, hozzáadjuk a vajat és sózzuk. Ráteszünk egy gerezd apróra vágott fokhagymát.
Közben feltesszük a vizet a tésztának. Amikor felforr a víz, beledobjuk a tésztát és készre főzzük.
Felvágjuk a gombát, rátesszük a hagymára, meghintjük petrezselyemzölddel és lepirítjuk. Meghintjük a liszttel és összekeverjük, majd rátesszük a paradicsomszószt.
Ízesítjük bazsalikommal, mézzel, borssal és sóval, majd kiforraljuk.
Közben leszűrjük tésztát és kb 2 dl főzővizet hozzáadunk a mártáshoz. Összeforraljuk és a tésztával tálaljuk, friss bazsalikom levéllel és sajttal kínáljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Tipp:
Télen is készítettem paradicsomkonzervvel mártást, de frissen turmixolt paradicsomnak semmihez sem hasonlítható az íze, ezért ha van rá lehetőség, ezzel érdemes elkészíteni.